Yleinen

Tervetuloa blogiin

Moikka kaikille! Olen ajatellut, että osana tätä sivustoa voisin silloin tällöin kirjoitella tänne blogin puolelle jotakin. Ajatuksia, hoksaamisia, mitä olen oppinut, jakaa kasvumatkaani uskovana. En yhtään osaa vielä arvioida, kuinka usein tätä blogia tulen päivittämään… kerran viikossa, kerran kuussa? Varmaan riippuu myös paljon siitä, onko asiaa ja intoa kirjoittaa 🙂

Olen päättänyt tosiaan olla heinäkuun tauolla Instagramista. Facebook-profiilia minulla ei ole ollut pariin vuoteen ja Instagram on ollut jo jonkin aikaa ainoa sosiaalinen mediani. Tykkään siitä sovelluksena paljon ja toisaalta en tykkää yhtään. Onhan se addiktoiva ja mielestäni se, kuinka helppo siellä on klikkailla tilistä toiseen on kuluttavaa. Jos saisi paremmin rajattua niin, että siellä tulisi nähtyä vain haluamiensa tilien kuvia, olisi se plussaa! Tuntuu, että Instagramista on kadonnut sen hohto ja hyväntahtoisuus. Harva tuttu päivittää enää aktiivisesti, sitä enemmän siellä näkyy mainossisältöä. Lisäksi haku-sivustolla törmää usein pahanmielen draamaan sekä kulissikuviin. Ehkä sille käy kuin facebookille, pikkuhiljaa ihmiset vain kyllästyvät vuodesta toiseen samanlaisina toistuviin postauksiin. Aito ihmisyys katoaa rahallisen sisällön, mainosten ja uutisjakojen myötä.

Katsottuani Francis Chanin saarnan Get over yourself tapahtui minussa iso muutos suhteessa sosiaaliseen mediaan. Aloin oikeasti pohtimaan sitä, miksi ihmiset jakavat someen kuvia itsestään ja että on ihan normaalia perustaa nettisivu, joka kertoo itsestä. Meillä on jatkuvasti päällä ”selfie mode”. Tämän inspiroimana poistin puhelimelta ja koneelta monta sataa kuvaa itsestäni. Hullua, että niitä löytyikin niin paljon! Olen harkinnut taas näppäinpuhelimeen vaihtamista. Toisaalta tykkään sosiaalisessa mediassa siitä yhteisöllisyydestä ja siitä, että on helppo tutustua samankaltaisiin ihmisiin, laittaa viestiä jne. Mutta en tiedä, somen huonot puolet ovat niin käsittämättömän laajat. Miten saisikin sosiaalisesta mediasta ne hyvät puolet ilman huonoja?

Olen lisäksi etsinyt itselleni netistä kaunista Raamattua. En ole vielä oikein löytänyt mieluista. Haluaisin keskikokoisen, ilman reunahakemistoa. Ei nahkakansia, mutta silti niin kestävän, että tietäisin voivani pitää tätä Raamattua vaikka monta kymmentä vuotta. Plussaa sellaisesta kivasta ulkoasusta (pinkin tai turkoosin värinen), joka oikein vielä lisäbonuksena innostaisi tarttumaan kirjaan! Haluaisin jo kovasti aloittaa läpilukuprojektin toistamiseen. Niin paljon jäi ensimmäisestä läpiluvusta kysymyksiä ja sanan nälkä on edelleen hirmuinen. Mutta haluaisin aloittaa uuden läpilukuprojektin uudella Raamatullani 😀 No, tässä odotellessani olen lukenut Psalmeja läpi, niissä on ollut kyllä jotain todella puhuttelevaa juuri tähän hetkeen ❤️ Psalmit kun on kirja, jota voi lukea helposti myös palasteltuna.

Kun lukee levottomia uutisia ja kuulee niin kovin usein pilkkaa uskosta, on se hyvä muistaa: tulee vain muistaa pitää katse Kristuksessa. Tulee mieleen Pietari, kun hän lähti kävelemään päättäväisenä vetten päällä Jeesusta kohti, mutta oli heti hukkua, kun alkoi liiaksi keskittymään tyrskyihin. Pelko, epäilys ja paholaisen juonet valtaavat mielen, jos katsoo maailmaa eikä Kristusta. Siksi kaikkien maailman myrskyjen keskellä on aina hyvä muistaa: älä keskity kauhistelemaan aaltoja. Keskity vain ojentamaan kätesi Jeesukselle, katsomaan hänen rakastavia kasvojaan. Ja Jeesus kyllä tyynnyttää myrskyn.

Siunattua päivää sinulle!

Ps. seuraavaa kappaletta olen tässä kuunnellut, vaikka taitaakin tosiasiassa olla joululaulu 😂

Myös tämä on niin kaunis 💖

Pps. Millaista sisältöä toivoisitte tänne?? 🙂 Kaikki ideat siitä, miten Raamatun lukuun voisi innostaa, otetaan vastaan! Lukusuunnitelmat? Bible journaling ideat?

2 vastausta artikkeliin “Tervetuloa blogiin”

 1. Kiitos tästä! Ihana kirjoitus! Itsehän juuri ostin ihan järkyttävän ”mummopuhelimen” kaiken someähkyn ja someaddiktion ahdistamana. Yritän nyt opetella elämään niin, että puhelin on vain puhelin – katsotaan, miten se onnistuu?! Itse olen rakastanut instagramia ja nähnyt siellä ihan hyviä juttuja, mutta se on liian koukuttava, ei sitä jaksa… Siksi poistin kirjablogin instatilinkin… ja facebookin lopullista poistamista yritän jo kolmatta kertaa parin kuukauden sisällä… Instatilin poisto käy onneksi hetkessä, fb sen sijaan antaa 30 vrk aikaa palata, mikä on tosi ärsyttävää, koska aina jossain vaiheessa sorrun sitten palaamaan!! Vaikka en edes pidä fb:stä niin paljon kuin instasta…

  Sinulla on ollut ihanan rohkaiseva ja siunaava instatili, samoin nämä nettisivut vaikuttavat hyviltä! Kiva kun perustit tämänkin! Itsekin aloitin joku aika sitten kristillistäkin blogia, juuri nyt vain olen niin väsynyt, että se uusi blogikin alkoi heti ahdistaa ja kaatua päälle. Perustin sille fb-sivutkin, mutta poistin nekin melkein heti! 🙂 Ehkä ainakin fb ja insta saavat nyt mielellään jäädä. Vietän tässä vähän kesää, ja jospa sen jälkeen taas jaksaisi paremmin?!

  Siunattua, aurinkoista kesää sinulle ja edelleen yhtä antoisia hetkiä Raamatun parissa! Minäkin olen viime aikoina alkanut rakastua Raamattuun uudestaan, on se ihanaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Oo ihanaa, näppäinpuhelin 😍 Mulla oli vuonna 2017 yli puoli vuotta näppäinpuhelin ja se oli kyllä omalla tavallaan antoisaa ja opettavaista aikaa. Instassa ja muutenkin somessa on niin paljon hyvää, mutta just sen koukuttavuus on vähän turhauttavaa! 😀 Jonkin tutkimusten mukaan – 95 syntyneet käyttää päivittäin n. 9 tuntia somessa. Kuulostaa hurjalle! 😲 Joskus on hyvä vähän pysähtyä miettimään, ihana nyt tämä heinäkuu tässä pitää itse vähän taukoa somesta (tätä sivustoa lukuunottamatta) 🙂

   Ja hei ihanaa, että oot uudestaan rakastunut Raamattuun 😍 Usko kyllä rauhoittaa ja armo elvyttää silloin kun hälinään väsyy ❤️ Siunattua kesää sinullekkin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s