Yleinen

Sydämen yhteys Jumalaan

Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen:

»Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ’Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.’

Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!’

»Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.»

Luuk. 18:9-14

Me tarvitsemme sydämen yhteyttä Jumalaan. Kun vietämme aikaa Jumalan kanssa, hän kastelee uskon kasviamme. Ilman hänen antamaansa elävää vettä uskon kasvi on vaarassa kuivua.

Hän tuntee jokaisen ihmisen ja haluaa, että myös me tunnemme hänet. Kristuksen tähden jokainen ihminen on arvollinen tulemaan Jumalan luo. ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä” sanotaan Jaakobin kirjeen neljännessä luvussa. Me emme voi saavuttaa aitoa yhteyttä Jumalaan pelkästään puuhastelemalla kaikenlaista: emme edes ankarasti paastoamalla tai suorittamalla runsain mitoin hengellisiä rutiineja!

Velvollisuuskeskeisyyden sijaan tarvitsemme Hengen yhteyttä Jumalaan: rukoilevan, Jumalan puoleen kääntyvän sydämen! ❤️ Jumala haluaa, että turvaudumme häneen. Että pysymme uskollisina hänelle. Että luotamme häneen. Ja tässä on juuri vapauttava armo: me emme ansaitse pelastusta tekojemme tähden, vaan yksin Kristuksen tähden. Hän otti päälleen synnin tuomion, jotta meistä tulisi Jumalalle kelpaavia. Tämä on lahjaa: saamme Jeesuksen ansiosta lähestyä Jumalaa tällaisina kuin olemme. Saamme turvautua häneen, rakentaa tukevalle kalliolle.

Minä voin latautua yksin sydämen yhteydessä Jumalaan. Kun lepään Jumalan rakkaudessa, saan kaiken: rauhan, ilon, lämmön, voiman. Kun vietän aikaa Jumalan levollisessa seurassa, saan täyttyä Hengestä. Ja Hengen voimasta kumpuaa hyvää hedelmää, myös hyviä tekoja.

Se ei saisi mennä niin, että koitan puuhailla ja toimia itsekseni. Että koitan tehdä kaikenlaista hyvää omin voimin ja siinä kiireessä ja tohinassa unohdan Jumalan. Ei näin! Vaan päinvastoin niin, että vietän päivittäin rauhassa aikaa Jumalan kanssa (mielellään jo aamusta) ja tästä hänen antamasta puhtaasta ilosta minusta voi kuplia hänen hyvyytensä myös muiden siunaukseksi. Itsekseen pyristellessä lopulta uupuu ja lopputuloskin voi levitä käsiin. Minun ei tulisi koittaa pyristellä yksin, vaan kulkea yhdessä Jumalan kanssa. Jumalan kanssa vietetystä ajasta saan elävää Hengen liekkiä, voimaa ja iloa, joka voi sitten kuplia yli muidenkin hyväksi.

Psalmi 19 on puhutellut, siihen lopetan tällä kertaa. Siunattua heinäkuun alkua kaikille! ❤️

”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaankansi kertoo hänen teoistaan. Päivä ilmoittaa ne päivälle,
yö julistaa yölle.

Ei se ole puhetta, ei sanoja, ei ääntä jonka voisi korvin kuulla. Kuitenkin se kaikuu kaikkialla, maanpiirin yli merten ääriin.

Hän on tehnyt sinne majan auringolle. Ja aurinko nousee kuin sulhanen hääteltastaan, kuin sankari riemukkaana juoksemaan rataansa. Taivaan äärestä se lähtee ja kaartaa taivaan toiseen ääreen, eikä mikään jää sen paisteelta piiloon.

Herra on antanut täydellisen lain, se virvoittaa mielen. Herran ohjeet ovat luotettavat, ne neuvovat taitamatonta.

Herran käskyt ovat oikeat, ne ilahduttavat sydämen. Herran määräykset ovat kirkkaat, ne avaavat silmäni näkemään. Herran sana on puhdas ja aito, se pysyy iäti. Herran säädökset ovat lujat, ne ovat oikeita kaikki.

Ne ovat kalliimmat kuin puhdas kulta, kalliimmat kuin kullan paljous, makeammat kuin mesi, maistuvammat mehiläisen hunajaa. Ne opastavat minua, palvelijaasi, niiden noudattamisesta saa suuren palkan.

Mutta kuka huomaa kaikki erehdyksensä? Puhdista minut rikkomuksistani, niistäkin, joita en itse näe. Varjele minut myös eksyttäjiltä, etten joutuisi heidän valtaansa.

Silloin olen viaton ja puhdas, monesta synnistä vapaa. Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, Herra, turvani ja lunastajani.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s