Yleinen

Jumalan tunteminen

Käväisin eilen Instagramissa ja siellä törmäsin @Wellwateredwomen:in tilillä puhuttelevaan sananparteen:

Read your Bible to know God, not to check it off your list.

Vapaasti suomennettuna: lue Raamattua tunteaksesi Jumalan, ei että saisit raksia sen pois tekemislistaltasi.

Tämä on todella hyvä pointti! Mitä Raamatun lukemiselta oikein hakee? Lukeeko sitä vain, että saisi itselleen paremman uskovan omantunnon? Vai hakeeko sieltä Jumalan tuntemista, elävää Jumalaa, viisautta? ❤️

Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minä kaipaan sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla temppeliin, astua Jumalan kasvojen eteen? Ps. 42:2-3

Läpilukuprojektin aikana Raamattua tuli luettua päivittäin hyvin paljon. Nyt tässä välissä on ollut päiviä, kun olen koittanut selvitä vähemmällä. Olen lueskellut Psalmeja, mutta se on ollut toisinaan vähän päämäärätöntä. Joinain päivinä olen havainnut itsessäni tätä ”check” Raamatun lukua. Sen on kyllä huomannut, aivan kuin jotain puuttuisi. Kuin koittaisi jaksaa ilman leipää, eihän siitä mitään tule.

Sitten Henki vei Jeesuksen autiomaahan Paholaisen kiusattavaksi. Kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, hänen vihdoin tuli nälkä. Silloin kiusaaja tuli hänen luokseen ja sanoi hänelle: »Jos kerran olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi.» Mutta Jeesus vastasi: »On kirjoitettu: ’Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.’» Matt. 4:1-4

Aiempaan postaukseeni viitaten sain kuitenkin pistettyä vihdoin uuden Raamatun tilaukseen. Kristillisestä kirjakaupasta ostoskoriin tipahti kaunis turkoosi Raamattu. Nyt vain tässä odotellaan, että se saapuisi uuteen kotiinsa! 🙂 Sitten on hyvä alkaa taas uusi, hieman verkkaisempi läpilukuprojekti, palata tämän oudon väliajan jälkeen jälleen runsaan Hengen ravinnon pariin.

Mutta on tässä paljon hyvääkin ollut. Päätin heinäkuulle ottaa tavoitteeksi rukoilla enemmän. Ja on ollut hienoa opetella rukoilemaan. Se ei ole aina tuntunut omalta, mutta hapuillen olen mennyt silti eteenpäin. Olen koittanut varata aikaa rukoukselle päivittäin, tuoda kaikenlaisia asioitani, iloja että murheita Jumalan eteen. Ylistystä ja esirukousta, kiitosta ja avunpyyntöjä. Rukous todella virvoittaa, sydämen yhteys Jumalaan on kaikki kaikessa! ❤️ Loppuun vielä biisivinkki. Virsi 310 on upea. Niin puhuttelevat sanat. Tänään etenkin viimeisen säkeistön sanat jäävät mieleen:

Tule, Herramme, meitä nyt vahvistamaan, tule, virvoita voimalla taivaan. Sinun tietäsi taivuta vaeltamaan, täällä suostumaan ristiin ja vaivaan. Tue uskoamme, tue toivoamme, pidä sielumme tallella aina. Kuule huutoamme, sinä auttajamme, kuvas kirkkaana sieluumme paina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s