Yleinen

Muutama jae Valitusvirsistä

Valitusvirret on aika lohduton kirja Vanhassa Testamentissa. Kirjassa itketään Jerusalemin raunioilla, kun kaikki on säpäleinä. Mutta valitusvirsien sanoin saatetaan yhä tänäkin päivänä itkeä elämän erilaisilla raunioilla: ehkä oman maan, oman seurakunnan tai sitten oman elämän, oman sydämen raunioilla, vertauskuvallisesti.

Mutta vaikka Valitusvirret näyttää raadollisen kirkkaasti elämän kipeän puolen, löytyy Valitusvirsistä toivon pilkahduksiakin. Puhtaina vuotavia katumuksen kyynelvirtoja. Sitkeää, periksiantamatonta rukousta. Toivon säteitä, luottamusta Jumalaan. Hyvä on hiljaisuudessa toivoa apua Herralta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s