Uskovien yhteys

Tulkaa hänen luokseen, elävän kiven luo, jonka ihmiset ovat hylänneet mutta joka on Jumalan valitsema ja hänen silmissään kallisarvoinen. Ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi rakennukseksi, pyhäksi papistoksi, toimittaaksenne hengellisiä uhreja, jotka ovat Jumalalle otollisia Jeesuksen Kristuksen tähden.

Piet. 2:4-5

Jumalan haluaa, että me uskovat pidämme yhtä. Seurakunta on hänen tahtonsa. Kehoitus seurakuntaelämään löytyy useista Raamatun kirjoista. Yhdessä rukoillessa, Raamattua lukiessa ja laulaessa usko saa uudenlaista liekkiä. ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” Matt. 18:20

Seurakuntaelämää on verrattu näinkin: on kuin arjessa kulkisimme sakeassa korpimetsässä. Mutta viikottaisissa seurakunnan kokoontumisissa nousemme korkeammalle, puiden yläpuolelle tarkistamaan reittiä, että kuljemmehan oikeaan suuntaan. Voimme rohkaista toisiamme ja rukoilla toistemme puolesta, levittää kipinää. Olemme yhtä suurta Jumalan perhettä, toistemme veljiä ja siskoja.

Olen itse evankelisluterilainen. En tietenkään ajattele, että yksin minkään kirkon jäsenyys ketään pelastaa. Vain Jeesus pelastaa! 🙂 Usko on eri asia kuin uskonto. Uskovien yhteys tarkoittaa sitä, että uskovat, Jeesuksen seuraajat saavat kokoontua yhteen elävän Jumalan eteen. Mikä seurakunta tuntuu sinulle kodilta, missä sinun on hyvä, turvallinen olla ja kasvaa uskovana? Pohjautuuko seurakunnan toiminta Raamattuun, pidetäänkö sanaa kirkkaasti esillä? Mikään seurakunta ei ole täydellinen. Toisaalta meistä jokaisesta voi tulla elävä jäsen seurakuntaan ja voimme yhdessä rakentaa hengessä vahvoja seurakuntia.

Mene seurakunnan tapahtumiin, rohkeasti! Kohtaa muita seurakuntalaisia, muita Jeesuksen seuraajia. Pyri juurtumaan yhteen seurakuntaan, eläväksi jäseneksi. Pohdi, voisitko antaa omat lahjasi yhteisen hyvän edistämiseen.

Seurakuntaelämä voi olla mm.

  • Jumalan eteen yhdessä kokoontumista (esim. jumalanpalvelukset, messut)
  • Kastamista sekä ehtoollisen viettoa
  • Yhdessä Raamattuun paneutumista, yhdessä rukoilua
  • Yhdessä laulamista, ylistämistä sekä hiljentymistä, levon hetkiä
  • Lähettämistä, hyväntekeväisyyttä, diakoniaa, vapaaehtoistyötä yms.
  • Erilaisia toimituksia, kuten avioliittoon siunaaminen, hautaaminen